Der er mange måde at komme rundt på i Chiang Mai.

Tuk Tuk, Songthaew, scooter, gåben…og så cykler. Dem har vi nu ikke set så mange af  – men dog et par stykker. Vi har også opdaget, at der findes flere arrangerede ture, hvor man kommer rundt i eller omkring Chiang Mai på cykel…Og det skulle vi da prøve.

Så tidligt fredag morgen bookede jeg vores tur på Chiang Mai biking Vi kunne komme til allerede samme dag, kl. 13. Vi valgte at tage turen Colors of Chiang Mai. Her ville vi, da vi havde børn med, få vores egen guide og private tur.

Det var lidt bøvlet at komme derhen, da vores Songthaew chauffør ikke fik tastet den helt korrekte adresse ind på Google maps (jeps, det bruger de også her…), så da vi endelig  ankom, var vi lidt forsinket.Lækre mountainbikes i alle størrelser stod og ventede på os, og naturligvis også hjelme.

Vores guide, thailandsk pige, var sød og frisk – og så var vi ellers afsted. Turen var sat til at vare mellem 4-5 timer. Vi kom hurtigt ud på en af de lidt større veje – men børnene er jo heldigvis vant til at cykle, så med lidt overvågning af den mindste på 7, så gik det fint. Hurtigt, kom vi dog på en mindre vej og til første stop. Statuen af den nu afdødes konges bedstefar… og han spillede en vigtig rolle i Thailands histore. Ikke nok med at han var med til at opbygge Chiang Mai, så sikrede han at pigerne måtte begyndde i skole og indførte demokrati.

Efter en tår vand, kørte vi videre igennem hyggelige små byer – bl.a også en (nu nedlagt) by for spedalske. Her var der så fine og meget store åkander – og de skulle kunne bære en vægt op til 60-70 kg. Straks var jeg klar til at teste, men det var guiden ikke så meget for. Så Mia måtte stå for skud…godt jeg havde fast i hende, for hun fik da hurtigt den ene fod under vand.

Vi cyklede vidre til et temple, igennem rismarker og til vores frokoststop, som var inkluderet i prisen. Her var der Kai Soi på menuen. Nu når man sidder ude på landet, langt fra alt, omgivet af rismarker, så smager maden bare helt specielt. Det er så skønt at blive præsenteret for en ret, vi ikke selv ville have valgt. Denne smagte rigtig godt og de to børn, som ikke er så ville med de stærke køkken, fik standard kylling i karry med nudler. Dette sted, fungerede også som området “pizzamand”. For mens vi nød vores frokost, sad mor og datter (ca. 10 år) og forberedte div. chilie, sukker og eddike poser til deres take away bestillinger – mens de så TV. Det fik vi en snak om ved vores bord. Ingen iPads, ingen telefoner – men hjælp i køkkenet.

Med maverne fyldte, cyklede vi videre igennem rismarkerne og undrede os, at der sad lokale og fiskede i den nærliggendde “å”…den var total brun af mudder…hmm, mon sådan en fisk smager godt?

Vi ankom til en lokal skole. Den var stor og flot. Det var både for “børnehave” og ind-og mellemskolen. Dog har skolebørnene “kun” 3 ugers ferie i disse uger, så der var helt tomt. Det gav så mulighed for at  vores børn kunne lege lidt i skolegården. Guiden fortalte om deres skoleuniformer, kantinen, hvordan eleverne møder ind kl. 8 for at stille sig op i rækker ved flagstangen med det thailandske flag. Her sang de hver morgen, bad og så var de ellers klar til at starte i skole kl. 9.

Vores tur gik videre, nu ud på en forholdsvis trafikeret vej. Igen uden problemer. Tilbage igen på de mindre veje, kom vi forbi flotte og rige huse og pludseligt et lokalt marked. Efter et stop ved et gammel tempel, gik vi en tur med guiden på det meget lokale marked. Og her kunne vi da købe…rigtig meget spændende. Sushi ruller til 10 bath – 2 kr. stykket. Ris i alle kvaliteter, til alle formål, fisk, tørrede og friske, alt muligt frugt og grøntsager, kød, legetøj, sko….alt hvad man lige står og mangler. Vi købte friske ananas og vores guide købte chilier til hende selv.

Herfra gik det hjemad. Klokken var også ved at blive mange, og ja, vi var vel også ved at være lidt ømme bagi og den mindste lidt træt. Hjemme ved udlejningsforretningen ventede vores taxa, som guiden havde været så sød at bestille.

I alt nåede vi at cykle 21 km på 4 timer, igennem mange forskellige farver i Chiang Mai.

Virkelig en god oplevelse, som gav lyst til endnu mere cykleri.

På cykel i Chiang Mai På cykel i Chiang Mai På cykel i Chiang Mai igennem rismarker

På cykel i Chiang Mai På cykel i Chiang Mai

På cykel i Chiang Mai På cykel i Chiang Mai På cykel i Chiang Mai

På cykel i Chiang Mai På cykel i Chiang Mai Vores guide med en lille og sød ananas Hjem over floden Ping