Tænk sig, blot 1 times kørsel fra København og så lander vi i det meget smukke naturområde Røsnæs ved Kalundborg. At kunne kombinere den smukke natur med en overnatning på Danmarks Bedste Strandhotel 2021, Strandhotel Røsnæs er ikke dårligt.

Strandhotel Røsnæs har en lang historien. Helt oprindeligt var det en bondegård, som senere blev bygget om til et gæstgiveri. Det har efterfølgende været ejet af flere forskellige fagforeninger og fungeret som hotel og kursuscenter. For 5 år siden blev det opkøbt og bliver nu drevet som Strandhotel Røsnæs. Her er alt hvad vores hjerter begær. Mulighed for at komme ud i naturen og så blive forkælet når det er tid til at slappe af igen.

Aktiv på Røsnæs

I Røsnæs er det muligt både at vandre, læs mere om vores tur Røsnæs Rundt her, cykle på mountain bike stierne, cykelstierne eller tage bilen ud til Fyret, på spidsen. Og hvis man ikke vil sove i bløde dyne med hvidt betræk, er der også mulighed for at sove i shelters og på lejrpladser.

Her i Corona tiden, var det desværre ikke muligt at nyde gourmet restauranten Næs på Strandhotellet – og i dette tilfælde passede det måske meget godt. For da vi kom retur efter vores gåtur kl. 21,15 – stod der en Tapas tallerken og brødkurv og ventede på os. Lige til at med på værelset, sammen med en flaske rødvin købt i receptionen.

Danmarks størte vingaard

Strandhotel Røsnæs ligger utrolig smukt ned til Kalundborg Fjord – og badebroen var sat op, men desværre havde vi “glemt” badetøjet. Bag hotellet ligger Stub Vingaard. Her var vi så heldige at blive vist rundt og smage på gårdens egen produktion i Vintårnet. Det kan bestemt anbefales at gå en tur rundt ag hotellet. Længere ind på Røsnæs, ligger Danmarks største vingård. Udover vinproduktion er der også en lækker gårdbutik, samt galleri og café. Og mulighed for en rundvisning. Dyrehøj Vingaard, her sælges de lokale fra området – og de er ikke nærige med smagsprøverne.

Vi kommer igen

Opholdet på Strandhotel Røsnæs er bestemt anbefales værdigt. Både prismæssigt og kvalitetsmæssigt er det værd at køre efter. Vi vil glæde os til at komme igen, når Corona giver os mulighed for det. Så vil vi nyde Restaurant Næs’ 8 retters gourmet menu, kombineret med at vinmarkerne har voksnet sig store og flotte. Værd at overveje er også at undersøge, hvornår der specielle arrangementer på hotellet finder sted – det kunne også være lækkert.