Rejseblog | Stockfleth on holiday https://stockflethonholiday.com/ - familie på 5 rejser ud. Tag med... Fri, 20 Sep 2024 13:35:16 +0000 da-DK hourly 1 https://stockflethonholiday.com/wp-content/uploads/2017/09/cropped-P7120794-2-5-1-32x32.jpg Rejseblog | Stockfleth on holiday https://stockflethonholiday.com/ 32 32 1,5 dag i porto https://stockflethonholiday.com/1-5-dag-i-porto/ https://stockflethonholiday.com/1-5-dag-i-porto/#respond Fri, 20 Sep 2024 13:21:38 +0000 https://stockflethonholiday.com/?p=4542 Perfekt mini storbyferie – inden min tur på caminoen starter… Inden jeg startede på den portugisiske camino tog jeg lige et par dage i Porto. 1,5 dag for at være helt præcis. Jeg har aldrig været i Porto før og havde ikke de store forventninger til byen….Jeg blev vildt overrasket! Det er en vildt dejlig […]

Indlægget 1,5 dag i porto blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>

Perfekt mini storbyferie – inden min tur på caminoen starter…

Broen over Douro - Ponte de Dom Luís

Inden jeg startede på den portugisiske camino tog jeg lige et par dage i Porto. 1,5 dag for at være helt præcis. Jeg har aldrig været i Porto før og havde ikke de store forventninger til byen….Jeg blev vildt overrasket!

Det er en vildt dejlig by. Ikke speciel stor, nem at komme rundt i og indtil fra lufthavnen og meget hyggelig.

Ankomst fra lufthavnen

Jeg landede med Ryanair – direkte fly fra Kastrup, meget dejligt – omkring kl. 16. Det er nemt at komme ind til centrum fra lufthavnen. Der er direkte adgang til metroen, a la i Kastrup. Dog er det så smart, at du blot kan bruge dit kreditkort som billet.

Jeg scannede mit kreditkort på en lille sort automat lige for foden af trapperne, inden jeg gik op på perronen. Hvordan det ved hvor langt jeg skal og derfra beregner prisen, aner jeg ikke, men jeg kan se at det kostede mig 16,79 kr at tage metroen.

Jeg stod af ved Bolhão metro station. Jeg orkede ikke lige at skifte metro for at komme tættere på mit hostel, og tænkte også at det kunne være fint at gå derned – og dermed se noget af byen. Det jeg ikke lige vidst var, at på Bolhäo metrostation, er der et virkelig lækkert madmarked. Her skulle jeg have taget noget frokost eller smagt den lokale og meget berømte kage Pastel de nata. Den skulle være aller bedst her.

Jeg boede på hostel, for ligesom at komme ind i camino viben og for at holde udgifterne nede. Der er masser af overnatningssteder i Porto. Jeg boede på Best Guest Hostel. Det ligger tæt på katedralen, i centrum omkring den gamle bydel. Jeg fik en rigtig god modtagelse i receptionen, som er 24 timer bemandet. Det føltes trygt. Jeg er ikke så rutineret i hostels, men der var rent, pænt og jeg havde booket et 4 mands værelse for kun kvinder. Den første nat var vi 3, den anden kom der 3 nye, veninder som larmede noget mere. Værelset lå også ud til lidt befærdet vej, så det var enten larm eller et varmt værelse om natten. At toilettet også er i forbindelse med værelset er upraktisk, når nogle skal meget tidligt op om morgenen….Men det gik jo.

Resten af min første dag i porto

Efter ankomst, var jeg hurtigt ude igen. På jagt efter et sted at spise – og oplevelser i byen.

Jeg startede med at tage op til katedralen, hvor jeg købte mit pilgrimspas og min musling – til min rygsæk. Det var mine topprioriteter. Katedralen er meget smuk – af en eller anden årsag, kom jeg gratis ind, men normalt koster det 3€.

Compostella, pilgrims pas
Katedralen i Porto
Katedralen i Porto

Jeg sad og nød det gode vejr og stemningen foran katedralen. Der var live musik. Det var en skøn start på mit eventyr.

Fra katedralen er der flere veje ned mod floden. Jeg tog trapperne i siden og gik af små snorklede gader mod floden og broen over på den anden side – ikke af Porto, men over til bydelen Gaia. Her jeg havde fået anbefalet at se solnedgangen. Der var lidt tid endnu, så jeg fik en sandwich på en lille cafe og derefter gik jeg over broen. Ved floden i Gaia, var der små boder, flere livebands og det er også her at der kan smages på portvin fra div. brands.

Jeg spiste aftensmad på restauranten Sandra Panza. Lige ned til floden og ganske fint.

Solnedgangen skulle nyde fra udsigtspunktet Jardim do Morro – en grøn plet på en bjergside. Da jeg begav mig derop ad, kunne jeg godt fornemme at der var rigtig mange mennesker. Her skal man tage en flaske vin med, take away mad og ellers bare nyde stemningen. Der var live musik og virkelig skønt i solens sidste stråler. Det må blive en anden gang. Men solnedgangen var smuk og denne gang gik jeg retur over toppen af broen, hvor metroen også kørte. Men man gik bare på sporerne indtil metroen skulle forbi igen.

Solnedgangen nydt fra Jardim do Morro

Dag 2 i porto

Jeg fik anbefalet at gå med Free Walking Tour guide om formiddagen. Inden den tur startede, kom jeg forbi en af de smukkeste McDonalds i verdenen. Jeg skulle sådan tisse, men der var kode på toiletdøren. Det fandt jeg ud af, at det er der på næsten alle restaurants toiletter. Koden bliver udleveret når man køber noget. Jeg købte en flaske vand….

Verdens smukkest Mcdonalds - i Porto

Free walking guide tour

Det har jeg ikke prøvet før, men fremfor at gå lidt hvileløst rundt, tænkte jeg at det kunne være interessant. Det var ganske fint. Vi var mange, så blev delt op i flere grupper, men ca. 16 i hver. Det tog 3 timer, og vi gik ikke så langt. Men der var gode fortællinger og forklaringer om de steder vi besøgte.

  • Den smukke McDonalds i verdenen – hvor historien om hvordan den oprindelig cafe blev ombygget til McD i 1995, men med krav om at det originale Art Deco skulle indgå i restaurantens design blev fortalt
  • São Bento togstation, den med alle de smukke fliser. Som fortæller mange spændende historier
  • Igennem et utal af små stræder, hvor der blev fortalt historier om bla. hvordan Porto for mange år siden havde store narko problemer, men ved en afkriminalisering af stofferne, fik ændret mængden af misbrugere. Samtidigt blev der også fortalt hvordan byen med Ryanairs direkte afgange er vokset som populær turist destination
  • Forbi et mini bageri, hvor vi kunne købe lækre kager
  • Sluttede ved floden, hvor vi fik anbefalinger til de gode, ikke turistede restauranter
  • …det var jo en free walking tour, men intet er jo gratis. Så jeg donerede 10€ – ligesom så mange andre

Jeg må indrømme jeg faldt i turist fælden. Mange anbefaler at besøge Livraria Lello. En boghandler, som nu mest sælger billetter til at komme og kigge, hvordan butikken er udformet og var en stor inspiration for Harry Potter forfatteren J.K Rowlings. Hun boede i Porto, da hun skrev den første bog og når man ser boghandleren, er der masser af genkendelig derfra. Men der er også virkelig mange mennesker. Jeg købte en billet på dagen, da jeg ikke helt kunne beslutte mig for om jeg ville se det. Altså, smukt, mange mennesker… Kunne nok godt have undværet det…

Jeg skal retur

Porto er virkelig en skøn by. 1,5 dag er faktisk fint – men altså vil klart anbefale mere tid – også til bare at nyde de mange skønne parker, cafeer som findes rundt omkring – og måske tage på portvinssmagning eller en bådtur på Rio Douro.

Stemningen i byen er helt fantastisk. Der er mange, rigtig mange dygtige gademusikanter. De synger, spiller violin, guitar…og de spiller på skift. De spiller ved fortorvs restauranterne, på pladser, foran katedralen…alle steder – jeg synes det var så hyggeligt.

Om min tur…

  • Jeg var afsted fra d. 15 april 2024
  • Min retur flybillet med Ryanair kostede 1600kr.
  • Vejret var skønt – omkring 20-23 grader om dagen. Lidt køligere om aftenen
  • Jeg boede på hostel…det gør jeg kun igen hvis jeg er alene afsted – jeg boede her. Der var lidt larm fra gaden men ellers meget søde og rare mennesker i recpetionen og meget god beliggenhed i byen
  • Spiste en skøn frokost på en lokal restaurant, O’ Buraco, på anbefaling af den lokale guide
  • Nød et glas vin på en skøn lille cafe på Largo da Pena Ventosa torvet – i de små gader mellem katedralen og floden

Indlægget 1,5 dag i porto blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
https://stockflethonholiday.com/1-5-dag-i-porto/feed/ 0
Den Gyldne Cirkel, dag 1-2 https://stockflethonholiday.com/den-gyldne-cirkel/ https://stockflethonholiday.com/den-gyldne-cirkel/#respond Mon, 21 Mar 2022 13:56:10 +0000 https://stockflethonholiday.com/?p=4161 Vel ankommet! Vi ankom fra København ved 15:30 tiden og der gik lige noget tid før bilen kunne udleveres. På trods af Corona var vi ikke de eneste der skulle leje bil. Men da papirerne var fyldt ud, gik vi lige ud til den. Og så var vi ellers afsted. Mod første etape på turen, […]

Indlægget Den Gyldne Cirkel, dag 1-2 blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
Vel ankommet! Vi ankom fra København ved 15:30 tiden og der gik lige noget tid før bilen kunne udleveres. På trods af Corona var vi ikke de eneste der skulle leje bil. Men da papirerne var fyldt ud, gik vi lige ud til den. Og så var vi ellers afsted. Mod første etape på turen, Den Gyldne Cirkel, hvor vi skal overnatte på Heradsskolinn Historic Guesthouse, i Laugarvatn. Men da dagen er lang i Island om sommeren og eventyrslysten stor, tog vi naturligvis ikke den direkte vej.

Vi var nysgerrige på prisniveauet, sultne og der var noget som lignede et megacenter, med nogle supermarkeder. Vi tog den største butik på vejen og undrede os da godt nok lidt over den mængde som varerne blev solgt i. Bare i bagerafdelingen kunne man købe kanelsnegle, men kun 16 adgangen….og sådan var det hele vejen igennem. Vi fandt noget mad som passede vores behov og da vi stod i kø til at betale, begyndte det at lugte lidt af at det har nok var en butik a la Metro eller Inco. Vi var landet i Costco. Altså det krævede et “medlemskort”. Da vi skulle betale, manglede vi jo netop det, men dem før os i køen, var søde at låne os deres. Nu med bilen fyldt af nutella, brød og ost og en ny Iceland hue…det var trods alt kun 8 grader.

Kerid krater
Kerid krater

På vejen mod Laugarvatn, var det oplagt at køre forbi det kæmpe krater Kerið. Kerið er kendt for søen i bunden med den meget flotte azurblå farve og omgivelserne i de flotte kontraster i den rustrød farve og grøn vegetation. Det kostede ca. 20 kr at komme ind, og selvom de fleste seværdigheder i Island er gratis, så var det absolut værd at betale lidt for vedligeholdelsen af dette område.

Og selvom klokken snart var 19, var der masser a f lys og manden sad stadig i hans campignvogn til klar til at tage imod vores betaling for indgangen. Vi gik både en tur på toppen og i bunden. Krateret er ca. 6500 år gammelt, 55 m dybt, men søens bund varierer mellem at være 7-14 m. dybt. Hele området var lava land og krateret ligger også i et vulkansk aktivt område, der er en del af det store vulkanske område som strækker sig fra Reyjanes over Langjökull.

Heradsskolin Historic Guesthouse

Der var ikke langt fra Kerid krateret til vores første hotelstop. Men vejen bestod af jord…Selvom det var helt ok at køre 80 km/t føltes det lidt mærkeligt at give den gas på den måde. Men da en lastbil nærmede sig i baggrunden, blev farten sat lidt op.

Heradsskolinn Hictoric Guesthouse
Heradsskolinn Historic Guesthouse, restaurant
Heradsskolinn Historic Guesthouse, biblioteket

Vores hotel, var ikke et helt almindeligt hotel. Det er oprindeligt bygget i 1928 af en af de mest elsket politikkere i Island og i værelse 12, skrev Nobel prisvinderen Halldór Laxness hans berømte bog “Independence People”. Vi blev mødt med beskeden om, at tage vores sko af…Så klart det gjorde vi, for hvem vil ikke gerne holde mudder og skidt væk fra gulvet? Vi blev vist op til vores store familieværelse, her var faktisk 7 sengepladser, en blanding af køjesenge og almindelige. Rigeligt med plads til alle.

I 2013 blev skolen renoveret og i dag fremstår guesthuset med møbler og gode minder fra dengang “far gik i skole her”. Der var stadig et bibliotek og jeg tænker, at der i restauranten tidligere har været samlingslokale. Borderne var ganske sikkert tidligere skoleborde, ligeledes var flere af de andre møbler. Vi nådede heldigvis lige at få dagens ret, lammegryde – meget lækkert.

Guesthouset fungerede også som vandrehjem og kælderen var der sovesale, opholdsrum, et lille køkken og køleskab. Men dette virkede nu lukket lidt af, sikkert pga. corona og få gæster.

Dag 2, i den Gyldne Cirkel

Det havde blæst meget i løbet af natten, så vi var lidt bekymret for om vores snorkeltur i Silfra, i nationalparken i Pingvellir ville blive til noget. Det ville helt sikkert være en meget kold oplevelse at snorkle i smeltevandet fra gletsjerne, men det skulle være meget klart vandet og hvad ville ikke gerne prøve at snorkle mellem de tektoniske plader mellem Nordamerika og Europa. Vi var klar…

Vi startede ud med at køre mod Geysir gejseren. Bare turen ud i landskabet var helt specielt. Lige pludseligt kom Hjem-is bilen kørerende ud fra sidevejen, efter at have været nede ved den lille gård og blandingen af at køre på asfalt og jordveje var meget anderledes.

Geysir er blandt de mest populære turist attraktioner i Island og vi ankom da også relativt tidligt på morgenen. Og vi var da nok også bil nr. 5 på parkeringspladsen overfor Geysir området. Geysir er en geotermisk kilde i Haukadalur og den ældste gejser. Det er ret interessant at denne kilde har givet navn til alverdens gejsere. Geysir blev nævnt første gang 1294, da et jordskælv nedsatte dens geologiske aktivitet. En del år var den aktiv for derefter igen at ligge stille. Nu er det meget sjældent at det lige netop er denne gejser som springer, men mere ofte er det nabogejseren, Stokkur. De ligger i en lille park, hvor man går igennem et område, hvor man flere gange bliver advaret om, at det vand som løber i overfladen af jorden er meget varmt…som i mellem 80-100 grader.

Geysir
Geysir – eller Stokkur springer

Vi gik rundt i området og ganske rigtigt Stokkur sprang flere gange, med ca. 10 minutters mellemrum – og det er meget imponerende. Vi gik op bag gejserne og rundt i området og var ved at blive blæst omkuld. Vinden var meget kraftig, så det var lidt udfordrerende at komme op på toppen af fjeldet bag Geysir. Men vi kom op, også selvom vi næsten blev blæst omkuld og var tæt på at miste en vante (ja, dem havde vi på der midt i juli)

Netop det vilde blæsevejr, gjorde også at vi her op ad formiddagen modtog en aflysning af vores snorkletur i Pingvellir. Super ærgerligt, for vi havde læst om den fede oplevelse, bl.a. her fra destinationunknown.dk. Men det ældste afkom var da også ved at blive lidt nervøs for tanken om det ekstrem kolde vand (og jeg måske også liiiidt), så nogle blev “saved by the bell”.

Hvis man trænger til en kop kaffe, nye vanter eller andet virkelig lækkert outdoor tøj, så var der ved parkeringspladsen både en restaurant og en butik. Det islandske mærke, Geysir laver mange meget lækre ting og de kunne købes her. Selv købte jeg en ny hue. Den blev jeg glad for de næste par dage.

Ca. 6 km fra fra Geysir ligger Gullfoss vandfaldet. Islands mest berømte vandfald. Det er stort. Og larmende. Og husk regntøjet for det “sprøjter”. Vandmasserne falder 32m ned ad en stejl klippe i en 2 km lang kløft. I solskin kan man være heldig at opleve regnbuer henover vandfaldet. Det var vores første vandfald i Island og vi var pænt importeret. Men ærligt, så synes jeg at der er mange andre mindst lige så flotte vandfald rundt på øen. Vi så ingen regnbuer, selvom solen tittede frem indimellem. Ved vandfaldet slog vi os også ned og havde debut på vores frokostordning, med picnic i det fri. Det var ganske hyggeligt og fungerede rigtig fint, fremfor at vi skulle spise på restaurant endnu en gang.

Secret Lagoon og Hrunalaug Hot Spring

Efter frokost havde vi nu tid til at køre mod de to hot springs/laguner som var på listen og i området. Vi tog til The Secret Lagoon, som egentlig mest minder om et friluftbad. Helt secret var det ikke, når der nu er skiltning ved vejen. Der var heldigvis ikke mange mennesker – de fleste var lokale og det er altid hyggeligt på en anden måden. Stedet er meget veletableret med fine forhold. Det koster noget at komme ind, men med varme i gulvet, varmt vand i bruseren og skønne omgivelser var det lige hvad vi trængte til efter en del vindblæste timer ude i naturen.
Det er egentlig utroligt. At op ad jorden, kommer der vand så varmt, at det kan varme et helt bassin op – og rundt omkring bassinet piblede det op med små kilder – godt flankeret af advarselskilte om at vandet var 100 grader varmt. Luften var kold, men vandet dejligt varmt og der var god plads i poolen til at nyde det.

Ikke langt derfra, ligge Hrunalaug Hot Springs – og det er en helt anden oplevelse. Vi valgte ikke at bade, da vi lige kom fra The Serect Lagoon. Og det viste sig også at være umuligt. For ved den lille parkeringsplads, holdte der er bil parkeret, som tog imod betaling, i og med at poolen ligger på et privat stykke jord. Dette var det eneste tidspunkt på turen, hvor vi manglede kontanter. Hvis bilen er væk, opfordres man til at betale ved poolen i en slags postkasse.
Vi fik lov til gå op og kigge. Den lille gåtur derop er smuk, små bække og en lille bro skal passeres. Poolen ligger meget idyllisk og omklædningen foregår i den lille træhytte med græs på taget. Hvordan selve badeoplevelsen ville have været er jeg lidt usikker på. Selve poolen er meget lille og jeg tror vi var meget heldige med at være de eneste på stedet, da vi ankom. (så måske derfor burde vi have taget et dyp?)

Det kan være lidt svært at finde, men hvis man kører mod byen Flúðir, vælger vejen kort efter krydset, drejer mod højre på Kaldbaksvegur og igen højre mod Sólheimar, så kommer man til den lille grusparkering. Google maps kan også hjælpe dig.

Nationalparken Pingvellir

Der er mange årsager at nationalparken er på must see listen. Det er her de tektoniske plader mellem Europa og Nordamerika mødes, Islands største sø ligger her og landskabet er barskt; skiftvist fladt, med store sprækker, aktive vulkaner og lavarester. Det er som om man nærmest kan fornemme hvordan området trækkes fra hinanden, når man se de kæmpe sprækker. Pladerne flytter sig omkring 1mm om året.
Nationalparken er Islands ældste fra 1930 og det var også her at verdens ældste demokrati blev dannet i 930, hvilket også tiltrækker islændingene til. Vi kørte og kørte igennem dette vilde landskab for at komme frem mod P1, hovedparkeringspladsen i Nationalparken Pingvellir (udtalelses Thingvellir).

Da vi kom frem, gik vi hen mod den store kløft og udsigtspuntet, hvor vi kunne se ud over det meget flotte landskab, fyldt med søer, sprækker, store stenbrud og den flotte kirke. Men hvordan var det med de tektoniske plader – hvilken plade var vi på nu? Hvor var revnen? Var det den der ligesom var i kløften, som vi gik i? Der var mange spørgsmål og vi måtte google. Vi kom frem til at kløften faktisk er 7 km bred. Så den snorkeltur vi skulle have været på, i vandet her, der ville være i kløften – var altså ikke sådan at man lige havde hver plade på hver side af sig… Men det vil så sige, at det vi var kørt igenmme, faktisk var kløften.

Ikke destro mindre, var der meget flot og imponerende. Der er en god gåtur rundt i parken omkring dette område; vi gik ned til vandfaldet Óxaráfoss, som ligger lidt gemt bag stien. Dagens imponerende vandfald nr. 2. Derfra krydsede vi floden og kom over på den anden side, hvor denne flotte kirke ligger.

Det var dagens sidste stop og vi var ved at være trætte. Turen gik nu hjem mod vores guesthouse i Laugarvatn. Desværre kunne jeg ikke overtale familien til at tage i det lokale Laugarvatn Fontana Geothermal Baths.

Indlægget Den Gyldne Cirkel, dag 1-2 blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
https://stockflethonholiday.com/den-gyldne-cirkel/feed/ 0
Pakkeliste til sommerferien i Island https://stockflethonholiday.com/pakkeliste-til-sommerferien-i-island/ https://stockflethonholiday.com/pakkeliste-til-sommerferien-i-island/#comments Mon, 21 Mar 2022 12:36:56 +0000 https://stockflethonholiday.com/?p=4229 Husk hue og vanter Sommer i Island, kan både være rigtig koldt og vist også varmt (hvis man er heldig). Vi oplevede vist alt slags vejr – dog ikke snevejr. Men det er ikke for sjovt, at det hedder sig, at vejret kan skifte på 5 minutter. Og så er det bare sjovere at for […]

Indlægget Pakkeliste til sommerferien i Island blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>

Husk hue og vanter

Sommer i Island, kan både være rigtig koldt og vist også varmt (hvis man er heldig). Vi oplevede vist alt slags vejr – dog ikke snevejr. Men det er ikke for sjovt, at det hedder sig, at vejret kan skifte på 5 minutter. Og så er det bare sjovere at for være forberedt. Pakkelisten til Island har jeg valgt at dele, for vi var selv meget i tvivl om hvad vi skulle have med.

Fyld kufferten med

det varme og praktiske tøj. Glem alt om de fine og lette sommerkjoler, shorts og korte ærmer. Dem kommer du ikke til at bruge. Jeg synes, at vore ferie, tøjmæssigt mindede meget om en skiferie. En masse praktisk tøj og lag på lag.

Pakkelisten indholdte alt muligt. Men tøj vi pakkede og brugte i stor stil var dette:

  • Skiundertøj, gerne et par sæt
  • En langærmet bluse/fleece jakke som mellemlag
  • Softshelljakker, regnjakker, termojakker, regnbukser
  • Jeg havde mine vinterløbetights med – de var gode på de varme dage 🙂
  • Fjällrævsbukser var vi flere som var glade for. De tager vinden, er vandafvisende og har mange gode lommer
  • Hue, vanter, skistrømper/varme strømper, buffs, ørevarmere
  • Ingen korte ankelstrømper til teenagerne, men de gode gammeldags lange
  • Gode sko til at gå langt i; vandrestøvler eller vinterstøvler for nogle
  • Blødt tøj/afslapningstøj til at skifte om til, når dagen er slut. Det var rart at skifte til noget andet tøj, når dagen var slut. Nogle gange til det bløde tøj, andre gange til jeans, hvis vi skulle ud at spise
  • Skiftesko – måske et par sutsko? Det var rart at skifte støvlerne ud efter en hel dag med dem på
  • Badetøj og små hurtig tørrende håndklæder (de fåes bl.a. i Spejdersport)

Den praktiske taske

Frokost i det i fri. Da vi vidste, at vi ikke ville spise alle vores måltider på restauranter og ikke ville være afhængige af at finde et sted at spise frokost, planlagde vi hjemmefra at være lidt praktiske. Derfor havde vi en blød termotaske med hjemmefra, fyldt med lidt mad og køleelementer.
Vi havde også en “praktisk taske” med, i den pakkede vi:

  • Flergangsplastik tallerkner
  • Plastikkopper
  • Termokrus
  • Termoflasker
  • Drikkedunke
  • Spækbræt
  • Et par knive til at smøre med og skære agurk etc. med
  • Vådservietter til den hurtige rengøring
  • Skraldeposer
  • Kaffe, the og kakao til varmt vand
  • Snacks; kanelgifler, muslibarer, æbler og andre favoritter
  • Siddeunderlag

Glem ikke at shoppe

Det buner med lækre varer i Island. Deres outdoor butikker har et væld at fede produkter, særligt fra 66° North, som jo også er islandsk. De har hjemmestrikkede sweater, ansigtsprodukter og lækre tæpper… Butikken ved Geysir havde en blanding af det hele – bl.a. uldprodukter fra brandet Geysir – se bare min flotte nye hue. Jeg knus elsker den. I de fleste byer, findes der en butik, hvor de sælger hjemmestrikkede islandske sweatere. Vi var forbi UNA i Hovlsvöllur, som ligger på Ringvejen. Min sweater købte jeg i håndværksbutikken i Höfn. Den ligger lige ud til Höfn hovedgade, ca. overfor Netto/supermarkedet. Butikken er drevet af nogle ældre damer og den er fyldt med meget smukke strikket sweatre og andet håndværk. De forskellige varer er lavet af lokale. Alle har et prisskilt med navnet på personen som har strikket den sweater. Jeg er meget glad for min sweater og den holdte mig dejlig varm. Husk at købe den lidt stor, så der er plads til ekstra bluse indeunder.

God tur – der er så dejligt i Island.

Indlægget Pakkeliste til sommerferien i Island blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
https://stockflethonholiday.com/pakkeliste-til-sommerferien-i-island/feed/ 2
Solskin over Røsnæs Rundt https://stockflethonholiday.com/solskin-over-rosnaes/ https://stockflethonholiday.com/solskin-over-rosnaes/#respond Sun, 11 Apr 2021 10:06:12 +0000 https://stockflethonholiday.com/?p=4287 Røsnæs rundt hånd i hånd Vi sætter pris på at komme ud at være aktive – og gerne ud på nye eventyr. Og når Corona nu lader os blive i Danmark, skulle vi da ud at opleve denne måske oversete perle i Danmark. Røsnæs Rundt havde vi hørt meget godt om, og området har vi […]

Indlægget Solskin over Røsnæs Rundt blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
Røsnæs rundt hånd i hånd

Vi sætter pris på at komme ud at være aktive – og gerne ud på nye eventyr. Og når Corona nu lader os blive i Danmark, skulle vi da ud at opleve denne måske oversete perle i Danmark. Røsnæs Rundt havde vi hørt meget godt om, og området har vi da også besøgt kortvarigt før. Men at kombinere en aktiv dag, med overnating i blød seng og god mad, kan vi også godt lide.

Lidt uden for Kalundborg, starter Røsnæs. Et meget smukt naturområde. Med varierende natur. Så er det fladt, så går det op ad, ned ad og pludselig er vi på stranden eller går igennem skoven. Og jeg bliver altid nysgerrig på, hvorfor landskabet nu ser ud som det gør – når jeg er her.

Røsnæs – skabt af istiden

Det viser sig, at Røsnæs er ikke erklæret nationalpark i Danmark, men en del af Naturkanonen som blev udvalgt tilbage i 2018. Røsnæs opstod tilbage i istiden, hvorfra landskabet er skabet, efter isen den smeltede. Særligt sydsiden af Røsnæs har nogle meget smukke og stejle skrænter, flere steder der er 20-30 m. høje.

Der er som regel masser af sol og mindre regn på Røsnæs. For Røsnæs har 100 solskinstimer mere end resten af landet og 140 mm mindre regn. Kombineret med de stejle skrænter og den lerholdige jord, bliver det fordelagtigt at dyrke vin. Der findes hele 4 vingårde på Røsnæs – og det smager godt.

Vi tog til Røsnæs en smuk dag i starten af april. Solen skinnede og vinden stod næsten stille. Efter et besøg på Stub Vingård, med prøvesmagning fra vintårnet og god introdution til vinproduktionen og livet som vinbonde på Røsnæs tjekkede vi ind på Strandhotellet Røsnæs. Læs om vores ophold her.

Hurtigt var vi dog afsted igen, for vi ville ud på tur. Selvom klokken var 15, valgte vi den lange tur, Røsnæs Rundt på 25 km. Vi kørte ud til parkeringspladsen ved Naturrummet, hvorfor ruten starter. Hvis man har bedre tid, er det lavet en rute fra hotellet (hotelruten kaldes den) som slutter, hvor Røsnæs Rundt starter.

Vinmarkerne står på de stejle solvendte skrænter

Med let proviant og kold øl i tasken

Med udgangspunkt i parkeringspladsen ved Naturrum, startede vores Røsnæs Rundt tur. Vi kunne det meste af turen se det flotte Fyr på spidsen af øen. Vandreturen er rigtig godt skiltet og på intet tidspunkt var vi i tvivl om hvilken vej vi skulle.

Turen mod Fyret Tog pusten fra os

Pusten fra os – på mange måder. De smukke stejle skrænter betyder også, at der er nogle højdemeter og trappetrin der skal tages. Men ruten byder også på smukkeste udsigter. Vi kunne se mod Samsø og måske også Fyns og Jyllands kyst. Vi kom også igennem skov (pas på hovedet, nogle grene hænger lavt), store og bakkede overdrev, hvor køerne gik. Vi kom ned på stranden og så op igen ad de stejle skrænter. En lille tur ud på landevejen ved Ulstrup kom vi også. Heldigt, egentlig. For i Brugsen kunne vi lige proviatere lidt “benzin” til kroppen. Da vi kom væk fra vejen igen, gik det nu forbi vinstokke, hestefolde og hvis man kigger lidt ud i vandet, kan man være heldig at få øje på Marsvinene som jager fiskene tæt på strandkanten…og ja, det er den store sorte plet på billedet.

Pause ved fyret

Fyret har haft en stor betydning i div. krige – hvorfor der også er lavet en udstilling ved Fyret. Det er ikke muligt at gå hele vejen rundt om Fyret, da en del af det i dag er militært område. Men der er mange bænke, så tag endelig proviant med og nyd udsigten…(og måske også en fiskestang hvis man er til det)

Fra Fyret går turen retur ind mod Kalundborg – heldigvis langs kysten på nordsiden. Her er landskabet helt anderledes. Fladt. Noget af turen går igennem skov og marker og andre steder er det nede på stranden, ruten går. Her findes der nogle steder de fladeste smutsten.

Dyrelivet

Da vi kom sent afsted, passede det med at solen passerede sydsiden og gik over mod nord. Så vi gik med solnedgangen bag os. Det lokkede en masse dyr frem. Haren, rådyrerne og hestene på stranden rørte også på sig. Der var gang i fuglene og vi så strandskaderne, Ederfugle, Skrav, Gråænder, Havlit og Svanerne.

Turen langs nordkysten er langt mindre varieret og jeg synes klart at sydkysten er flottest og mest vild. Men at gå langs vandet og se tilbage mod solnedgangen var også utrolig flot.

Efter 25 km – de sidste kilometer igennem sommerhusområde og på asfalt, kom vi frem til bilen. Klokken var blevet 21 og vi glædede os til at komme retur til Strandhotellet og deres Tapas anretning.

Vi skal helt sikkert retur til Røsnæs – og så må vi se om vi ikke kan lokke børnene med. Der findes masser af kortere gåture. Langs “hovedvejen” som går fra Kalundborg mod Fyret, er der mange parkeringspladser, som indbyder til gåture ind i landskabet. Udover gåture, findes der også mange andre muligheder for at komme tæt på naturen. Der findes flere shelters, naturlejrpladser og på Naturskolen foregår løbende flere forskellige arrangementer – her kan der også nydes lækker mad i Restaurant Ederfuglen, hvis madpakken blev glemt derhjemme.

Der er 13 landmarks langs ruten. Naturrummet ved parkeringspladsen, giver mulighed for at orientere sig inden turen starter og Aktivitetshuset (måske så du dette års X-factor?) på nordsiden er begge bygninger. Resten er steder på ruten, der er blevet kælet for den besøgende, i form af f.eks. smukke indbyggede bænke i landkabet. Vi var glade for at have denne folder med os i hånden – ellers kan ruten også ses her. Vi startede ved det grønne kryds i bunden af kortet og gik med uret rundt.

Indlægget Solskin over Røsnæs Rundt blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
https://stockflethonholiday.com/solskin-over-rosnaes/feed/ 0
Strandhotel Røsnæs – Danmarks bedste https://stockflethonholiday.com/strandhotel-roesnaes-danmarks-bedste/ https://stockflethonholiday.com/strandhotel-roesnaes-danmarks-bedste/#respond Sun, 11 Apr 2021 10:03:25 +0000 https://stockflethonholiday.com/?p=4343 Tænk sig, blot 1 times kørsel fra København og så lander vi i det meget smukke naturområde Røsnæs ved Kalundborg. At kunne kombinere den smukke natur med en overnatning på Danmarks Bedste Strandhotel 2021, Strandhotel Røsnæs er ikke dårligt. Strandhotel Røsnæs har en lang historien. Helt oprindeligt var det en bondegård, som senere blev bygget […]

Indlægget Strandhotel Røsnæs – Danmarks bedste blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
Tænk sig, blot 1 times kørsel fra København og så lander vi i det meget smukke naturområde Røsnæs ved Kalundborg. At kunne kombinere den smukke natur med en overnatning på Danmarks Bedste Strandhotel 2021, Strandhotel Røsnæs er ikke dårligt.

Strandhotel Røsnæs har en lang historien. Helt oprindeligt var det en bondegård, som senere blev bygget om til et gæstgiveri. Det har efterfølgende været ejet af flere forskellige fagforeninger og fungeret som hotel og kursuscenter. For 5 år siden blev det opkøbt og bliver nu drevet som Strandhotel Røsnæs. Her er alt hvad vores hjerter begær. Mulighed for at komme ud i naturen og så blive forkælet når det er tid til at slappe af igen.

Aktiv på Røsnæs

I Røsnæs er det muligt både at vandre, læs mere om vores tur Røsnæs Rundt her, cykle på mountain bike stierne, cykelstierne eller tage bilen ud til Fyret, på spidsen. Og hvis man ikke vil sove i bløde dyne med hvidt betræk, er der også mulighed for at sove i shelters og på lejrpladser.

Her i Corona tiden, var det desværre ikke muligt at nyde gourmet restauranten Næs på Strandhotellet – og i dette tilfælde passede det måske meget godt. For da vi kom retur efter vores gåtur kl. 21,15 – stod der en Tapas tallerken og brødkurv og ventede på os. Lige til at med på værelset, sammen med en flaske rødvin købt i receptionen.

Danmarks størte vingaard

Strandhotel Røsnæs ligger utrolig smukt ned til Kalundborg Fjord – og badebroen var sat op, men desværre havde vi “glemt” badetøjet. Bag hotellet ligger Stub Vingaard. Her var vi så heldige at blive vist rundt og smage på gårdens egen produktion i Vintårnet. Det kan bestemt anbefales at gå en tur rundt ag hotellet. Længere ind på Røsnæs, ligger Danmarks største vingård. Udover vinproduktion er der også en lækker gårdbutik, samt galleri og café. Og mulighed for en rundvisning. Dyrehøj Vingaard, her sælges de lokale fra området – og de er ikke nærige med smagsprøverne.

Vi kommer igen

Opholdet på Strandhotel Røsnæs er bestemt anbefales værdigt. Både prismæssigt og kvalitetsmæssigt er det værd at køre efter. Vi vil glæde os til at komme igen, når Corona giver os mulighed for det. Så vil vi nyde Restaurant Næs’ 8 retters gourmet menu, kombineret med at vinmarkerne har voksnet sig store og flotte. Værd at overveje er også at undersøge, hvornår der specielle arrangementer på hotellet finder sted – det kunne også være lækkert.

Indlægget Strandhotel Røsnæs – Danmarks bedste blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
https://stockflethonholiday.com/strandhotel-roesnaes-danmarks-bedste/feed/ 0
Rundrejse til Yucatan – 3 ugers tur https://stockflethonholiday.com/rundrejse-til-yucatan/ https://stockflethonholiday.com/rundrejse-til-yucatan/#comments Sun, 08 Nov 2020 16:44:21 +0000 http://stockflethonholiday.com/?p=3713 3 ugers rundrejse…Det er en lang ferie. Sådan er det altid når jeg starter med at planlægge…godt udgangspunkt, men som jeg får læst op på vores destination, så er der altid så mange steder jeg gerne vil besøge. Sådan var det også, da vi begyndte at planlægge vores juleferie til Mexico, Yucatan. Og så begynder […]

Indlægget Rundrejse til Yucatan – 3 ugers tur blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>

3 ugers rundrejse…Det er en lang ferie. Sådan er det altid når jeg starter med at planlægge…godt udgangspunkt, men som jeg får læst op på vores destination, så er der altid så mange steder jeg gerne vil besøge. Sådan var det også, da vi begyndte at planlægge vores juleferie til Mexico, Yucatan. Og så begynder det at knibe med 3 uger…

Det havde længe været min drøm, at fejre jul under varmere himmelstrøg og da vi endelig havde valgt at Yucatan skulle være vores destination for juleferien 2019, fik jeg travlt med at planlægge ruten.

Som det ses på kortet, var vi meget rundt. Vi havde 9 hotelovernatninger og kørte i vores lejet bil fra Hertz ca. 2200 km.

Vores rute rundt på Yucatan

Da vi ankom midt om natten til Cancun, valgte jeg at bosætte os på et lufthavnshotel tæt på lufthavnen. Dem er der en masse af. Vi boede på City Express Suites Cancún Aeropuerto, som var ganske fint. Hvis I vælger et City Express, så vær opmærksom på at dem findes der flere af i Cancun…åbenbart. For vi kørte lige 30 minutter ind mod Cancun by, før vi blev opmærksomme på det. Hotellet er ganske udmærket og der er faktisk også en lækker pool, hvis man har tid til det.

Isla Mujeres – badestop og hvide strande

Første rigtige stop på vores rundrejse på Yucatan…Isla Mujeres. Vi tog en taxi fra Cancun by, efter vi havde shoppet lidt (en af vores kufferter var ikke med flyet). Der er flere muligheder for at komme til I.M, vi tog færgen fra Punta Sam. Da vi efter I.M skulle videre til lufthavnen for at hente vores lejet bil, var det hurtigt derfra – og det er også en billigere overgang.

Playa Norte
Playa Norte

Vi havde valgt et hotel, med pool som lå lige på Playa Norte. Det er den smukkest strand, men der er desværre også mange mennesker. Der kommer mange yachts fra Cancun, som spiller høj musik fra kl. 10-16.
Vi overnattede her: Ixchel Beach Hotel
Anbefalede antal overnatninger: 3-4 nætter (vi var der i 4 nætter)

Rio Lagartos – rigt på dyreliv

Hvis man kigger på instagram og #riolagartos – så er det mest billeder af den pinke saltsø der kommer frem. Men Rio Lagartos kan meget mere end det. Det er en lille fiskelandsby, som ligger lige ud til en lagune med rigt dyreliv og masser af de amerikanske flamingoer (dem som er mest lyserøde). Fra I.M tog vi taxa til lufthavnen i Cancun, hvor vi fik udleveret vores lejede bil og derfra kørte vi mod Rio Lagartos.
Turen til Rio Lagartos er på fine veje – og hvis man tager den direkte tur er den på ca. 3 timer. Vi valgte at lave en frokoststop Valladolid, hvor vi spiste på en meget lækker cafe, med masser af god wifi og god mad. Vi havde også et stop ved Ek Balam, vores første besøg ved nogle af de mange Maya Ruiner der findes. Her var den højeste 33 meter…

Vi havde valgt at bo på et hotel med pool og som lå direkte ned til vandet, hvor de lokale fiskebåde ligger.

Vi overnattede her: Hotel Rio Lagartos
Anbefalede antal overnatninger: 2 nætter (vi var der 2)

Rio Lagartos' pelicans

Mérida – storbysferie

Fra Rio Lagartos til Mérida er der ca. 3 timers kørsel. For at bryde det lidt op, tog vi tilbage til Valladolid for at spise frokost (det var så godt første gang), og gjorde også stop ved Chichen Itza. Vi ankom der kl. 14 og vagterne begyndte at smide os ud ved 16,30 tiden. Det betød, så at vi ankom til Mérida sent. Alså da det var blevet mørkt.

Vejen til Mérida foregår til dels på en betalt vej, som gør at der ikke er så meget trafik, men også at vejen er rigtig god. Vi måtte dog holde i noget kø, for at komme ind til byen. Der er ved mange byer check points. Der er ikke noget at frygte, selvom det kan se lidt farligt ud når der står en masse politi med gevær og kigger

Vi overnattede her: Hotel La Mision De Fray Diego
Anbefalede antal overnatninger: 3 nætter (vi var der 3 – og der var god tid til at se byen og tage en køretur ud af byen. Overvej at være der over en wekened, da der tit sker spændende ting på det store torv der)

Merida - 
Catedral de Mérida
Catedral de Mérida i baggrunden, 5 minutters gå gang fra hotellet

Campeche – smuk by med mange farver

Campeche blev valgt fordi turen til Calakmul ville blive for lange, hvis der ikke kom en overnatning undervejs. Campeche var sådan en god oplevelse, som vi ikke ville have været foruden. Byen er nem at overskue og så er den meget smuk med sine pastelfarvede huse og den oprindelige kolonistil. Den ligger lige ned til den mexikanske golf og selvom der ikke som sådan er nogle sights der skal besøges, så skal et besøg i Campeche overvejes.
Turen til Campeche fra Mérida tager ca. 2 timer. Men da vi havde god tid, valgte vi at tage forbi ruinerne ved Uxmal og forbi chokolademuset overfor.

Vi overnattede her: Castelmar Hotel – hotellet ligger i den historiske bymidte og befinder sig i en restaureret bygning i kolonistil, der daterer sig tilbage til 1800. Der er pool, skønne omgivelser og der serveres en fin morgenmad.
Anbefalede antal overnatninger: 1-2 nætter. Vi var her en nat og det var ganske fint. Vi nåede at opleve stemningen i byen om aftenen og om morgenen. Hvis man har lidt “travlt” på sin ferie, er 1 nat nok.

Campeche
Campeche – pastelbyen over dem alle

Juleaften og Calakmul

Turen til vores overnatningssted i omegnen af Calakmul tog 4 timer. Og det er en ret speciel tur. Det er mest lige landevej, ingen trafik, meget små landsbyen, en masse vejbump og huller i vejen. Vi kørte igennem en stor by, men den var helt forfærdelig. Vi havde heldigvis en madpakke med Campeche, så vi tog en lille sidevej og holdte en pause der.

Årsagen til at vi skulle så langt væk fra alt, var at besøge Maya ruinkomplekset Calakmul – som er beliggende i den anden største regnskov i verdenen. Calakmul blev i 2002 optaget på Unesco’s verdensarvsliste. Da det fra indgangen til området tager omkring 1 time i bil til parkeringspladsen, valgte vi at fejre jul i området.

Vi overnattede her: Rio Bec Dreams – som alle de andre hoteller i området ligger dette også helt afsides. Det er ejet af et canadisk ældrepar, som har haft stedet i 20 år, og har egne små cabanas og rost restaurant.

Anbefalede antal overnatninger: 2 overnatninger er fint, hvis det primære formål er at besøge Calakmul. Flere kunne også være nødigt, hvis man er meget interesseret i Mayaruiner, da der ligger en del i området.

Calakmul ruins
Calakmul maya ruinerne består af mange ruiner og skulpturer. Hvert har et navn, efter hvilken rækkefølge de blev fundet i. Dette er Stucture II. Bemærk, at trætoppende fortsætter i det uendelige

Bacalar – The Blue Lagoon

Eller Lake of the 7 colours, eller Mexicos Maldiverne. Kært barn mange navne. Vores rundrejse på Yucatan tog os videre hertil. Og her er virkelig skønt. Vandet så smukt, restauranter lige ned til søen, klart blåt vand og en meget stille og rolig stemning.

Vi overnattede her: Hotel Casa Lima Bacalar. Vi havde to værelser og de var ganske fine. Der er intet ondt at sige om hotellet andet end morgenmaden var ikke værd at skrive om. Toast og ikke rigtig andet. Hotellet ligger centralt og med en skøn lukket have. Dog vil jeg se om det ikke er muligt at finde et sted at bo ned til søen. Det må være virkelig lækkert.

Anbefalede antal overnatninger: Vi havde 2, men man kan sagtens bruge mere. Her er smukt, og bare at være i søen, på søen eller ved søen kan der bruge tid på. Ellers er der også cenoter og små byer som man kan køre ud til.

Bacalar 7 colours lake
Der er så smukt ved Bacalar – også i solopgang

Tulum – not for us

Vi var nysgerrige på Tulum – og fra Bacalar til Isla Holbox, som er næste stop, var der for langt. Så vi lavede et to dages stop her. Der var rigtig mange mennesker ved og på stranden. Vi var heldige at finde et hotel lidt ude fra strandcentrum – tror vi – hvor vi kunne købe noget frokost og få lov til at bade på stranden. Lækkert. Men det orkede vi ikke på dag 2.

Vi overnattede her: Tulum Lovely Apartment Aldea Zama i en Airbnb lejlighed i byen. Dvs. 5 km væk fra stranden og alle de lækre hoteller og resturanter. Lejligheden lå i et kæmpe lejlighedsområde, (læst ucharmerende efter min mening) hvor jeg tænker at alt var ejet af amerikanere. De lejer det sikkert ud til turister indimellem. Det var en skøn lejlighed med masser af plads, og udgang til fælles pool. Dog kom der ikke meget sol og varme ned til den.

Anbefalede antal overnatninger: Den er svær. Vi havde 2 og det var nok for os. Der er sindssygt mange cenoter i området, så hvis man elsker dem, så kan man sagtens bruge mange dage her – også er stranden jo også skøn. Og der er også mange udflugtsmuligheder herfra, hvis man ikke tager på rundtur. Men alt er dyrere her og der er mange turister og mange amerikanere. Vi vil anbefale flere dage i Bacalar eller på Holbox.

Isla Holbox – nytårsaften og paradis…

Vi kørte fra Tulum – og glædede os til at komme til et mere roligt sted. Det tog ca. 3 timer at køre til byen hvorfra færgen til Isla Holbox går. Vi fandt et sted hvor vi kunne parkere bilen mens vi var på øen, mod betaling. Isla Holbox er et MUST DO og stemningen på øen er helt speciel. Meget anbefalelsesværdig

Vi overnattede her: Ensueño Holbox and Beach club. Dette hotel ligger lidt væk fra byen, men tæt på stranden. Har sin egen pool, bar på toppen, med udsigt over vandet og egen beach club. Dog lidt væk fra hotellet. Vi boede i et stort familieværelse. Man kan enten bestille en taxi (golfvogn) til at komme indtil centrum, leje cykler eller gå. Vi gik og det tog ca. 15 min.

Antal anbefalede overnatninger: Vi havde 3 hele dage – og det var skønt. Men altså man kan altid bruge mere tid ikk?

Holbox, swings
Stranden ved vores Beach club…total bounty og skønt med hængekøjerne
Hertz Cancun Airport drop-off

Hjem-ad fra Isla Holbox

Vores rundrejse på Yucatan er slut. Vi skulle med en sen flyver hjem fra Cancun ved 18,30 tiden. Vi forlod Isla Holbox ved 10 tiden for at sejle tilbage til fastlandet og derfra så at køre de ca. 140 km retur Cancun International Airport, hvor lejebilen også skulle afleveres. Det gik heldigvis hurtigt og meget nemt. Fra Hertz dropoff, var der en shuttelbus, som tog os til vores terminal.

Indlægget Rundrejse til Yucatan – 3 ugers tur blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
https://stockflethonholiday.com/rundrejse-til-yucatan/feed/ 10
Klar til at indtage Hærvejen på cykel https://stockflethonholiday.com/klar-til-at-indtage-haervejen-paa-cykel/ https://stockflethonholiday.com/klar-til-at-indtage-haervejen-paa-cykel/#respond Mon, 18 May 2020 13:27:42 +0000 http://stockflethonholiday.com/?p=3802 Det er tid til afgang mod vores cykelferie på Hærvejen. Da vi bor på Sjælland, starter vores første cykeltur allerede hjemmefra, mod Høje Taastrup. Vi skal nå toget kl. 7,30 – og med 3 børn og 18 km til stationen på cykel – starter dagen kl. 4,30. Vi kommer afsted i fin stil og nyder […]

Indlægget Klar til at indtage Hærvejen på cykel blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
Det er tid til afgang mod vores cykelferie på Hærvejen. Da vi bor på Sjælland, starter vores første cykeltur allerede hjemmefra, mod Høje Taastrup.
Vi skal nå toget kl. 7,30 – og med 3 børn og 18 km til stationen på cykel – starter dagen kl. 4,30. Vi kommer afsted i fin stil og nyder den flotte morgen gennem naturskønne stier mod stationen. Vi ankommer i god tid og opdager at der allerede er et dæk som er punkteret. Heldigt at vi har 4 timer i lyntoget direkte til Viborg. Altså god tid til at lappe dæk, slappe af, spise lidt mad og hygge.

Viborg som udgangspunkt

Vi ankommer til Viborg. Det er typisk dansk sommervejr – overskyet, lidt regn og kulde. Nu når vi er i Viborg, skal vi lige ned forbi kirken. Vi tager en lille nem frokost i Domcafeen ved siden af, og kl. 14 bevæger vi os ud på vores første rigtige Hærvejstur. Det skal dog vise sig, at det ikke er helt nemt at finde ud af Viborg og jeg når da også lige at få kørt den ene cykeltaske af, i en af de der bomme på stierne. Æv.

Hærvejen er indtaget

Afsted kom vi, og i fint vejr kommer vi forbi Halds Ege og op ad Dollerup Bakker – her tog vi en pause og fik en is – og nød en flotte udsigt. Ikke alle syntes at bakkerne ved Dollerup Bakker var smukke – måske nogle mest syntes de var svære at komme op ad.

Cyklerne er parkeret med udsigt over Hald Sø. Is er fortjent efter turen op ad Dollerup Bakke

Det blev dog heldigvis mere fladt og vi cyklede de 27 km til Thorning, hvor vi skulle overnatte i herberget – den gamle skole. Vi var fremme ved 17 tiden. Herberget var fint og vi var heldige at få vores eget soverum.

Aftensmaden købte vi i Superbrugen i byen og tilberedte i køkkenet på Herberget. Kødsovs og koldskål med jordbær til dessert – det slår sjældent fejl. Klokken var 21,30 da der blev sagt godnat efter en god første dag på Hærvejen, i sol og regn.

Detaljer om turen

Vi var afsted i sommeren 2016 i sol, regn og mest let modvind. Børnene var 11, 9 og 5. Vi cyklede på vores almindelig cykler, manden dog på hans moutainbike. Vi havde 2 punkteringer – en af dem på mountainbiken.  Læs om vores rute her.

Indlægget Klar til at indtage Hærvejen på cykel blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
https://stockflethonholiday.com/klar-til-at-indtage-haervejen-paa-cykel/feed/ 0
Sommerferie på 2 hjul igennem Jylland https://stockflethonholiday.com/cykelferie-paa-haervejen-med-boern/ https://stockflethonholiday.com/cykelferie-paa-haervejen-med-boern/#respond Sun, 26 Jan 2020 16:28:00 +0000 http://stockflethonholiday.com/?p=3695 Dette år trængte vi til at lave noget andet i sommerferien. Og nej, det var ikke en chartertur eller kør-selv ferie til Sydeuropa…(ikke at der er noget i vejen med det) Men der skulle ske noget andet dette år. Forældrene besluttede at vi skulle på cykelferie – på Hærvejen. Ikke den store begejstring at spore […]

Indlægget Sommerferie på 2 hjul igennem Jylland blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
Dette år trængte vi til at lave noget andet i sommerferien. Og nej, det var ikke en chartertur eller kør-selv ferie til Sydeuropa…(ikke at der er noget i vejen med det) Men der skulle ske noget andet dette år.

Hærvejen på cykel
Vi cykler ad Hærvejen

Forældrene besluttede at vi skulle på cykelferie – på Hærvejen. Ikke den store begejstring at spore hos de 3 børn, der på det tidspunkt var 11, 9 og 5.

Egentlig er det jo nemt nok, at tage Hærvejen. Det er bare at følge skiltene, men vi synes alligevel det krævede lidt mere planlægning, især når vi ikke ville overnatte i shelters eller telt.Der findes både en app, masser af bøger og kort og hjemmeside – men alligevel var det svært at finde informationer om andre familier som havde taget turen på cykel.

Heldigvis, fandt vi en brochure til download på hærvejenshjemmeside www.haervej.dk, over herbergene og afstande mellem disse. Det var en stor hjælp, men en information som var lidt svær at finde. Jeg fandt den her.

cykel med DSB
Cyklerne med DSB

Hærvejen ligger jo i Jylland og vi bor på Sjælland, så allerede der er der noget logistik som skal tænkes igennem. Med orange billeder fra DSB, cykelbilletter og et par nye cykeltasker var vi tæt på at være klar til afgang.

Cykleruten ad hærvejen

Vores rute langs Hærvejen

  1. dag: Der var flere etager: Vi cyklede fra Ballerup, hvor vi bor til toget i Høje Taastrup . Med tog til Viborg og efter lidt sightseeing og frokost, cyklede vi til Thorning. I alt 50 km. Læs om første dag her
  2. dag: Thorning – Bølling Sø – Asklev – ca. 35 km
  3. dag: Asklev – Vrads – Nørre Snede – Kollemorten 30 km
  4. dag: Kollemorten – Jellinge 19 km
  5. dag: Jellinge – Ølgård 29 km
  6. dag: Ølgård – Kongeåen 32 km
  7. dag: Kongeåen – Vejen station. Toget fra Vejen til Høje Taastrup og så cyklen hjem til Ballerup – 22 km

Praktisk information

  • Vi startede med at booke togbilletter hos DSB, orange. Der skulle også bookes plads til cyklerne.
  • Selvom der “altid” er plads på herbergene, så turde vi ikke tage chancen. Så hjemmefra, ca. 1 måned før afgang havde vi lagt ruten. Vi ringede rundt og fik booket nogle senge. Ikke alle steder var det muligt, så enten måtte vi lave ruten om eller alternativer kom på bordet. Kan klart anbefale at booke/snakke med dem som styrer det, især når der er børn med.
  • Vi havde pakket lidt spise grej og spækbræt til brug, når vi skulle have frokost. Vi gjorde stop ved de små lokale købmænd undervejs og handlede ind. Aftensmad lavede vi på Herbergene og handlede ind inden vi kom frem. Nogle herberg tilbyder dog mad fra deres frysere.. Men det var nu meget hyggeligt at handle og lave mad og lokke med lidt godt til dessert

Detaljer om turen

Vi var afsted i sommeren 2016 i sol, regn og mest let modvind. Børnene var 11, 9 og 5. Vi cyklede på vores almindelig cykler, manden dog på hans moutainbike. Vi havde 2 punkteringer – en af dem på mountainbiken. 

Indlægget Sommerferie på 2 hjul igennem Jylland blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
https://stockflethonholiday.com/cykelferie-paa-haervejen-med-boern/feed/ 0
Chiang Mais natmarkeder https://stockflethonholiday.com/natmarkeder-i-chiang-mai/ https://stockflethonholiday.com/natmarkeder-i-chiang-mai/#respond Fri, 20 Oct 2017 08:29:29 +0000 http://stockflethonholiday.com/?p=3544 Der er ikke kedeligt i Chiang Mai. Om dagen er der masser af muligheder for at opleve en hel masse.

Indlægget Chiang Mais natmarkeder blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
Der købes frisk frugt

Der er ikke kedeligt i Chiang Mai. Om dagen er der masser af muligheder for at opleve en hel masse. Vi har bl.a. været på cykeltur , til massage og på ATV-tur og så er der alle de ting vi ikke fik prøvet.

Ikke nok med at der er mange muligheder om dagen, så byder Chiang Mai også på en masse om aftenen. Der er mange gode spisesteder og så er der et natmarked hver dag. Fra mandag til fredag er der det gængse Night bazaar, lørdag er der Saturday Night market og ligeledes søndag, Sunday Night Market. Vi var både på Night bazaar  og Sunday Night market. Begge gode, hvis man er på udkig efter billige t-shirts (både til børn og voksne), tasker og souvenirs. På Night bazaar var vi to gange forbi stedet, hvor fiskene kunne gøre vores fødder friske igen, efter en hel dag i sandalerne. Og det var sjovt. Børnene især var vilde med det og vi grinede og til tider sloges vi også om fiskene.

På Sunday Night market, som var i gaderne omkring “hovedgaden” i den gamle by, var der fyldt med mennesker. Der var det så billigt at det næsten ikke var muligt at slå noget af prisen – men t-shirts til 20 kr, tasker, punge, notesbøger og musikinstrumenter til relative billige penge var med til at gøre alle glade. Vi købte dejlig aftensmad ved en af de mange madboder der var. Mangosalat m. friskgrillet BBQ kylling, spareribs direkte fra grillen, svinekoteletter, friskpresset juice – det var et skønt måltid. Børnene kunne kigge på, hvordan dem som havde boden, fik hjælp af deres børn til at tilberede maden og servicere kunderne….det lader vi lige stå 🙂

Vi gik hele vejen ned igennem gaden og kom ud ved porten mod øst. Undervejs nåede vi lige at få dessert a la frisklavet vafler med banan og nutella og hører live musik a la Adele.

Kan kun anbefale at tage familien med på tur ud i byens gader.


 

Indlægget Chiang Mais natmarkeder blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
https://stockflethonholiday.com/natmarkeder-i-chiang-mai/feed/ 0
Vi hygger – hver for sig https://stockflethonholiday.com/vi-hygger-hver-sig/ https://stockflethonholiday.com/vi-hygger-hver-sig/#comments Mon, 16 Oct 2017 17:03:53 +0000 http://stockflethonholiday.com/?p=3512 Forleden ville drengene noget, som vi piger ikke ville. Og vi piger ville noget som drengene ikke ville. Så vi tog på hver vores udflugt. Vi piger ville have massage. Hos Green Bamboo Massage et af de bedre og mest anerkendte steder i  Chiang Mai. Da Mia og jeg var forbi en af vores andre dage […]

Indlægget Vi hygger – hver for sig blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
Forleden ville drengene noget, som vi piger ikke ville. Og vi piger ville noget som drengene ikke ville. Så vi tog på hver vores udflugt.

Vi piger ville have massage. Hos Green Bamboo Massage et af de bedre og mest anerkendte steder i  Chiang Mai. Da Mia og jeg var forbi en af vores andre dage -var der fully booked. Så denne aftale havde vi mailet til dem om.

ATV-tur i Chiang Mai

Drengene ville noget andet – de skulle ud og køre ATV. Da Simon så den første reklame brochure for ATV ture, blev han helt vild og ville afsted med det samme. Så han glædede sig.

Der findes et par steder hvor de udbyder ATV ture. Flere lægger ved side af hinanden, på vej op ad bjerget til Mae So vandfaldet, Snake farm, Elephant Trek etc.

Det er som om der ikke er andet en turistsjov på det bjerg….Så manden fandt et andet sted at tage hen – på den anden side af bjerget. De tog til den anden side af bjerget – og for små 25oo bath (500 kr) fik de en guide, 2,5 times ATV tur, frokost og helt fantastik tur – kun de to drenge. De bookede her – via deres facebook side og det virkede godt.

Vores anmeldelse af ATV arrangøren på tripadvisor ser sådan ud:

My son (7 years) and I had a great experience with Monmaekanin Adventure. We had been looking at different reviews and most of the other ATV agencies were using old malfunctioning ATVs, had lack of saftey procedures or had boring locations.

With Monmaekanin we were truly positively suprised:
– Good equipment
– Nice guide, with high foucs on safety (driving slowly when necessary, taking care when crossing roads etc.)
– Excellent location among fields of rice, tomatos, chili plants, corn, banana, vegetables etc.
– Nice meal when we returned from the 2½ hour drive

The trip was spilt with 5% bigger roads (however not a lot of trafic), 30% smaller paved roads and the rest gravel roads. Near the end we stopped at an elephant farm for 5 minutes, and saw the elephants being feeded.

From start to end a great experience, which I can clearly recommend.

ATV-tur i Chiang Mai

Ingen billeder fra massagen, men hos Green Bamboo Massage blev vi taget godt i mod, da vi ankom ligt til tiden. Startede med et skønt fodbad og så klædet vi om. Vi kom ind i et lukket rum, hvor vi lå på hver vores briks. Vi havde valgt Aloe Vera behandling – og 60 minutter senere var vi bløde som smør og dejligt afslappede.

ATV-tur i Chiang Mai

De to drenge hygger sig i den fede natur og kommer helt tilfældigt forbi en flok elefanter, der har fridag.

ATV tur i Chiang Mai

Selvom vi er på familieferie, var det nu ganske godt at dele os op. Så fik vi alle prøvet hvad vi ville. Og det er også hyggeligt at have børnene på egen hånd.

Det gør vi gerne igen.

Indlægget Vi hygger – hver for sig blev først udgivet på Rejseblog | Stockfleth on holiday.

]]>
https://stockflethonholiday.com/vi-hygger-hver-sig/feed/ 1